Ik ben een ervaren saxofoondocente en saxofoniste uit Nijmegen, die actief optreed, gespecialiseerd in verschillende genres zoals onder andere klassiek, pop, rock, funk, afrobeat, meditatieve muziek, Arabisch en Spaanse klanken.

Nieuwe weg als muziekdocent

Ik heb klassiek saxofoon gestudeerd aan het Koninklijk Conservartorium in Den Haag en de Hogeschool voor Kunsten Utrecht bij André Hemmers. Op mijn 7de startte ik met blokfluit en op mijn 8ste kreeg ik mijn eerste saxofoonles, op mijn 9de kreeg ik mijn eerste eigen saxofoon.

Als 15-jarige ben ik gestart met de vooropleiding. Dat wil zeggen, een Havo en vooropleiding in één. Alle klasgenoten zaten in gastgezinnen vanuit het hele land én buitenland. Dankzij de vooropleiding ben ik op mijn 16de al begonnen met lesgeven. Eerst aan fanfare- en harmonieleerlingen en na mijn eindexamen op diverse muziekscholen.

Na 29 jaar lesgeven, in een klassiek saxofoonkwartet spelen, een saxofoonorkest en concerten geven met pianobegeleiding ging het roer om. In de lockdown stopte ik met lesgeven en gooide mijn bladmuziek weg, om op eigen houtje mijn weg te vinden in het improviseren. Daarbij kwam ik allerlei uitdagingen tegen en snap dus hoe moeilijk het begin is.

Nadat de cafe’s weer open mochten bezocht ik jamsessies, eerst om te luisteren, want ik durfde nog niet te spelen. Daar ontmoette ik mijn huidige vriend. Hij was de jamsessieleider en een talentvolle improvisatiemuzikant. Daardoor begon ik voorzichtig mee te spelen, om met vallen en opstaan deze voor mij nieuwe manier van spelen te omarmen.

Inmiddels zit ik in 4 verschillende bands en ben over mijn improvisatie-angst heen. Uiteraard snap ik dus wel precies hoe het voelt als jij dat hebt. Door mijn nieuw verworven vaardigheden kan ik nu op een andere, meer vrije manier lesgeven. Ook ontdek ik nog elke dag nieuwe dingen en nieuwe muziekstijlen, waardoor mijn enthousiasme weer torenhoog is.

Er is een nieuwe wereld voor mij opengegaan en die wil ik met jou delen.